Diamante din tequila

November 15, 2008 at 2:44 am (La gramada) (, , , , )

Fiecare ţară este recunoscută pentru ceva specific doar al ei. Mexicul este apreciat pentru faimoasa tequila şi mâncarea picantă. Băutură alcoolică este acum şi mai valoroasă decât a fost, deoarece oamenii de ştiinţă au reuşit să facă diamante din ea.

artid_1226489871b

Deocamdată, descoperirea este minunată, însă prezintă un singur inconvenient. Diamantele sunt prea mici pentru a putea fi folosite la bijuterii. Dar se pot utiliza la „instrumente pentru tăierea hainelor, detectarea radiaţiilor sau pot substitui siliconul din cipurile pentru computer, în viitor”, a declarat Miguel Apatiga. Miguel este unul dintre cei trei oameni de ştiinţă ce au descoperit diamantele tequila, de la Universitatea din Mexic.Ei au sesizat că vaporii din tequila încălzită şi pusă într-un recipient de oţel inoxidabil pot forma particule de diamant. Totul a început acum 13 ani, când făceau diamante sintetice din gaz metan. Procesul formării diamantelor sintetice era total opus celor naturale. Ceva mai târziu, au început să facă aceste cristale din lichide şi au realizat că ideala compoziţie era formată din 40% etanol şi 60% apă, această proporţie fiind similară cu cea folosită în tequila.

„Într-o zi am fost la magazinul din campus şi am cumpărat o sticlă de tequila. Am folosit-o în acelaşi proces ca şi cu etanolul şi apa, obţinând un rezultat pozitiv”, a mărturisit Apatiga. „Este foarte dificil să obţinem un diamant pentru un inel. Este adevărat, faptul că ele provin din tequila le conferă un anumit şarm. Este un produs mexican şi un om de ştiinţă din această ţară a descoperit acest lucru. Dar un om de afaceri mi-ar spune: «Grozav, este draguţ! Dar cum le pot folosi?»”, a adăugat cercetătorul.

Însă dacă au ajuns până aici, cu siguranţă vor merge şi mai departe cu mărirea dimensiunilor diamantelor şi astfel vor face o afacere destul de profitabilă din asta.

3 Comments

  1. grapefruits said,

    marimea conteaza …pana la urma :))

  2. vladmunteanu said,

    se putea sa nu zici tu ceva:))

  3. grapefruits said,

    :-” Vlade, stii ca sunt o comoara de om 😕 oare se pot face diamante din mine? =))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: