Arca lui Noe,anomalie geologica sau flota lui Basescu?

November 7, 2008 at 2:01 am (La gramada) (, , , , , , )

iran021Muntele Ararat este locul unde foarte multi cercetatori cred ca s-ar afla celebra arca a lui Noe. In decursul vremii, au fost descoperite probe care ar atesta autenticitatea informatiei. CIA si NASA au cercetat si ele misterioasa „anomalie“ de pe Ararat.

„Atunci s-au incuiat izvoarele adancului si jgheaburile cerului si a incetat ploaia din cer. Dupa o suta cinzeci de zile, a inceput a se scurge apa de pe pamant si a se imputina. Iar in luna a saptea, in ziua a douazeci si saptea a lunii acesteia, s-a oprit corabia pe Muntele Ararat“. Aceste cuvinte din Capitolul 8 al Cartii Facerii au aprins de-a lungul secolelor imaginatia multor cercetatori. Intrucat Muntele Ararat este o realitate istorica, intr-o relatie logica, ar trebui ca si intamplarile relatate in Vechiul Testament despre potop si arca lui Noe sa fie adevarate. Iata motivul pentru care aceasta corabie a fost cautata cu inversunare. Va prezentam in continuare fascinantele expeditii, descoperiri si ipoteze pe marginea arcei pierdute a lui Noe.

araratanomaly11

Ararat este un munte golas, fara vegetatie, de peste 5.000 de metri, situat la granita dintre Armenia, Iran si Turcia. Pe unul din varfurile acestuia ar fi esuat corabia batranului Noe, in vremurile primordiale.
Ideea unei inundatii catastrofale care ar fi inghitit lumea patriarhala este amintita nu numai in Sfanta Scriptura, ci si in traditiile altor popoare, cum ar fi epopeea lui Ghilgames.

noe1

Calugarul eremit si crucea lui din lemnul corabiei
Informatii despre corabia lui Noe de pe Ararat circulau inca din antichitate. Astfel, gasim la celebrul istoric Iosif Flaviu relatarea parerii unui preot babilonian de pe la 475 i.Hr., care spunea ca resturi ale arcei lui Noe s-ar afla pe „muntele kurzilor“, iar armenii de pe vremea lui Flaviu posedau parti din ea. Asemenea informatii gasim si la sfintii parinti ai Bisericii. Cercetarile serioase pentru descoperirea corabiei lui Noe au inceput in Evul Mediu si continua in zilele noastre.

dibujo

Pe la 1670, un olandez pe nume Jan Struys a vizitat un calugar eremit de pe acest munte, de la care a primit o cruce confectionata din lemnul arcei, consemnand faptul ca insusi monahul taiase personal lemnul din corabie.
In 1840 o manastire in care se pastrau relicve din arca a fost distrusa de un cutremur. Pe la 1856 trei invatati britanici, care nu credeau in ipoteza potopului mondial, au fost pe Ararat unde au descoperit mult- cautata arca. Calauzele lor fusesera obligate prin juramant sa nu dezvaluie nimic despre descoperire. Pe patul mortii insa, una dintre ele a destainuit adevarul unei persoane, iar marturia acesteia a fost consemnata de predicatorul Harold H. Williams. O explicatie asemanatoare a lasat si unul dintre cei trei invatati inainte de moarte.

10 Comments

 1. grapefruits said,

  “Titanicul a fost contruit de profesionisti, Arca lui Noe de amatori”
  Foarte reusit postul, l-am citit interesata 🙂 bravo bro:*

 2. vladmunteanu said,

  Nu stiu …e interesant.Ma uit acum la un documentar si mai nou,aflu ca Lenin,in 1923 ,a ordonat pilotilor sovietici sa o distruga…dar se pare ca n-au reusit in totalitate:-s

 3. Animaliciul13 said,

  Nu vrei sa adaugi putin umkor siteului tau :P? O poza haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
  Daca da, vezi pe animalici.ro/pentru-siteul-tau

 4. gentilu said,

  Vlad. Bun articol, sincer chiar nu stiam povestea. Multumesc.

 5. grapefruits said,

  :>:> Vlad, vezi ca esti apreciat? A zis gentilu sa-ti multumesc pentru ca multumita tie a cititi articolul meu “baietii sunt ca untu'”, ce zici? :> :)))

 6. mobscene said,

  pe unde umbli baa?Sau inveti?:| =)))))))))….sa nu scrii tu un articol de meciu’ de aseara…B-) ;;). Las’ k poate bate si Rapidu’ diseara si scrii de amandoua (asa sa se bucure si Bogdanel:)) )

 7. Carmen said,

  Vlad,as vrea si eu un id ceva,cu siguranta iti va face placere sa vorbesti din nou cu mine:)

 8. vladmunteanu said,

  @grapefruits:ramai datoare;))
  @mobscene:am revenit in forta:))
  @carmenus:cum poti fi asa sigur?:))nici nu stiu cine esti:)

 9. carmen said,

  Ti-am dat eu add,daca tu nu ai avut placerea…astept aprobarea ta:)

 10. Dorin said,

  arca lui noe a existat cu adev[rat , totul confirmă asta . rezultă că biblia este adevărată cu tot ce este scris în ia.
  SLAVĂ DOMNULUI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: