Toata incaltamintea Nike va fi verde pana in 2011

October 30, 2008 at 7:30 pm (La gramada) (, )

Nike a lansat cea mai noua colectie de pantofi sport ecologici din gama Nike Considered Design. Obiectivul companiei este acela de a crea produse care minimalizeaza impactul asupra mediului reducand deseurile asociate procesului de productie si dezvoltare. In plus, Nike vrea sa foloseasca numai materiale prietenoase cu mediul la confectionarea articolelor de incaltaminte si sa elimine chimicalele toxice, informeaza Environmental Leader.

Tinta marelui producator de echipamente sportive este aceea de a fabrica exclusiv produse prietenoase cu mediul. Mai precis, compania vrea ca 100% din incaltamintea Nike sa fie prietenoasa cu mediul pana in 2011, 100% din imbracaminte sa fie vrede pana in 2015 si tot acelasi procent pentru echipamente sportive, pana in 2020.

Dupa ce toate produsele Nike vor fi verzi, compania isi propune sa realizeze o reducere a cantitatii de deseuri din toate centrele sale comerciale cu pana la 17% si sa foloseasca cu 20% mai multe materiale prietenoase cu mediul la fabricare.

In februarie, compania Nike a scos pe piata Nike Trash Talk, pantoful de baschet produs din materiale reciclate. Produsul este creat dupa talpa lui Steve Nash de la echipa americana Phoenix Sun si intruneste standardele de calitate Nike.

2 Comments

  1. mobscene said,

    Si uite asa isi mai face un pic de reclama Nike:-j…Cand o sa va dati seama k asta e doar marketing…Cum PLM sa faca toti adidasii verzi?!!=))))))))…O sa vedeti k o sa o dea la intors:” Vom folosi si celelate culori pt k am descoperit k sunt prietenoase cu mediul:alb – iarna…rosu/portocaliu – toamna…etc”
    U know “Just for sale”:-j

  2. vladmunteanu said,

    Eu unul,evident ca mi-am dat seama:)))e un plan MARET,pe care desigur nu-l voi putea vedea dus pana la bun sfarsit.Cu siguranta nici nu si-au propus asa ceva:)).E chestia doar de imagine….da de n-ar mai avea Nike imagine:|

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: