S-a dovedit ştiinţific. Suferinţa din dragoste se vindecă prin sex

October 18, 2008 at 11:34 pm (La gramada) (, , )


Oamenii de ştiinţă par să găsească o soluţie pentru aproape oricare problemă. Acum, un doctor de la o universitate britanică, a descoperit, în urma unui studiu, că suferinţa provocată de o iubire interzisă sau de o inimă frântă poate fi înlăturată prin intermediul unui act sexual.
Înainte, mulţi medici recomandau pacienţilor, pentru a scăpa de suferinţa amoroasă, diferite substanţe, diete, exerciţii mentale, să asculte muzică sau chiar îndepărtau sânge şi spermă, prin operaţie.

Însă un studiu efectuat de doctorul Lesel Dawson, de la Universitatea din Bristol, a demonstrat că metoda cea mai simplă şi eficientă este sexul. „Suferinţa din dragoste a fost adesea legată de diferenţa de clasă, când un bărbat bogat era îndrăgostit de o servitoare sau de o fată săracă, iar celor doi nu li se permitea să îşi manifeste sentimentele. Când pacienţii vizitau medicii, iubirea era reprezentată ca o maladie infecţioasă, care, prin intermediul ochilor, determina o reacţie fizică imediată. Conform primilor scriitori moderni, sexul elimina excesul de sânge şi de spermă al amorezului, ce se acumula în corp şi putrezea, cauzând, astfel, melancolia”, a declarat Dawson.

Rezultatul cercetării nu va surprinde persoanele care aleg să dea o latură predominant sexuală unei relaţii. Chiar dacă aşa îşi vindecă o rană din dragoste.

1 Comment

  1. grapefruits said,

    aoleu, cat animal instictiv in noi. pai iti dai seama, toti trebuie sa faca sex, macar o data, pentru ca fiecare din noi a suferit, macar o data, din dragoste 🙂 eu cred ca o relatie scurta, bazata doar pe sex poate sa-ti afecteze mai mult starea de suferinta pe care o ai deja. depinde de persoana, cat de mult se implica, pentru ca uneori relatiile spontane, fara baza sentimentala, repetate pot declansa un dezechilibru sentimental…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: